MENU WESELNE 280ZŁ/OS
Powitanie pary młodej chlebem i solą
Zupa:
-
Rosół z makaronem
-
lub inna
Danie główne (3 sztuki mięsa na osobę):
- Zrazy wołowe po staropolsku
- Zrazy z karkówki
- Kaczka pieczona z jabłkami w winie
- Kotlet Marshall (pieczarki ,papryka ,cebula)
- Kotlet Szwajcar (szynka ,ser)
- Karkówka po kaszubsku w sosie własnym
- Kotlet de volaille
- Roladki drobiowe
- Roladki wieprzowe
- Kotlet schabowy/pierś z kurczaka
- Udko faszerowane
- Ferkase
- Kieszonki drobiowe ze szpinakiem w cieście naleśnikowym
Dodatki:
-
Bukiet surówek
-
Warzywa na parze
-
Groszek z marchewką
-
Ziemniaki gotowane
-
Ziemniaki zapiekane z ziołami
-
Frytki
Zimne zakąski (8 do wyboru podane po deserze):
- Pstrąg / Łosoś w galarecie
- Schab ze śliwką w galarecie
- Rolada z kurczaka w galarecie
- Karkówka w galarecie
- Łosoś wędzony na placuszkach
- Półmisek z tymbalikami w towarzystwie wędlin/sera
- Półmisek śledzi w oleju
- Rolmopsy
- Ryba po grecku
- Ryba po chińsku
- Półmisek mięs pieczonych
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- Sałatka ryżowa
- Sałatka cezar
- Sałatka ryżowa na słodko
Danie na ciepło (3 do wyboru):
- Bigos
- Bogracz
- Żurek
- Szaszłyk
- Karkówka Viking
- Klopsiki z pieczarkami
- Udka pieczone
-
Golonka po pomorsku
-
Barszcz + pasztecik
Powyżej 50 osób szynka w płomieniach gratis
Napoje:
-
Kawa i herbata bez ograniczeń
-
Alkohol i napoje w zakresie własnym-bez dodatkowych opłat
Dodatkowo (nie wliczone w cenę menu):
-
Stół wiejski
-
Szynka pieczona w płomieniach
-
Dzik pieczony
Dodatkowe informacje:
- Poprawiny w cenie 80zł/os ( Zupa + Danie główne ) oraz pozostałości z wesela
- Pokój dla Nowożeńców gratis
- Cena obejmuje wynajem sali, obsługę kelnerską, wystrój stołu
Pojemnki do pakowania w cenie 1zł/szt.